Rozhovor: L'ultra è nei tuoi piedi, ma la vittoria è nella tua testa / Ultra is in your feet, but the winning is in your head

... ano, to jsem opravdu řekl i když vím, že to (1) není originální a (2) není tak úplně pravda.   

Sportovní psycholog Matteo Simone mi poslal 18 otázek. Nejprve mi přišlo, že odpovědi na ně budou lehké a jasné, pak jsem se do nich zamotával a zamotával a nakonec jsem byl po několika dnech škrtání a přepisování rád, že to mám z krku. Uložím si to sem na blog, abych si pamatoval, že mám vždy dobře vážit slova.

Na sociálních sítích to někdy vypadá, že o ultra dnes může rozumovat každý, kdo má obě nohy a aspoň jednu přihlášku na závod. Mám už něco ultraběhů za sebou a každá nová zkušenost mě se vší pokorou přinutí ohnout anebo i změnit názor. Dobře vím, že je nemožné cokoliv generalizovat. 

Mimochodem, to je na tom našem ultraběhání jedna z nejhezčích věcí: že se mu věnuje nesourodá komunita lidí a k cíli může dojít každý svobodně po svém. Tak tedy: 

Petr Válek: L'ultra è nei tuoi piedi, ma la vittoria è nella tua testa 

(nejprve je text s komentářem Mattea v italštině, pod tím pak následují mé původní odpovědi v angličtině, za korekturu děkuju Jitce). 

    



Žádné komentáře:

Okomentovat