24 hodin na WC

Počasí v Belfastu podle Osla (yr.no)
Ten název jsem si nemohl odpustit. Fascinuje mne, že angličtina používá stejnou zkratku pro mistrovství světa jako pro splachovací záchod.

Posledních pět týdnů uteklo šíleně ... sotva jsem se zregeneroval po Stromovce, jeden týden si zaběhal více a už přišel zase útlum, tapering, regenerace, anebo jak se to správně nazývá.

Počasí v Belfastu zatím vypadá nadějně a kdyby mě v práci nezneklidňoval konec kvartálu, na plosce malý puchýř a několik nehtů těsně před upadnutím, tak bych prožíval téměř předzávodní idylku.

Do Belfastu se hrozně moc těším. Je to jeden z mála závodů, kde má člověk na půl splněno už na startu. Podobně jako na Spartathlonu si člověk musí účast vyběhat, nikoliv (jenom) zaplatit. Sestava, co se sejde na startu je hvězdná, ohromující, neskutečná ...

Výbavička na čtyřiadvacetihodinovku
Myslím, že jsem zdokonalil přípravu v tom smyslu, že už vím, co přesně při závodě potřebuji a jak to chci mít připravené. Dříve, když jsem měl vše v jedné tašce, ztrácel jsem dost času dohledáváním trika, ponožek, sluchátek a všech maličkostí, přitom stačí tak málo. Jenom IKEA umí udělat ve věcech pořádek! Uklidňuje mne, že to co s sebou mám alespoň 3x, tak je vysoká pravděpodobnost, že to nebudu potřebovat!


V pondělí mi napsal Zdeněk Kučera několik otázek pro facebook Maraton klubu Kladno. Je to od něj hezké, a jako skvělý běžec s literárním talentem přesně ví, na co zeptat, respektive, o čem asi tak přemýšlím a o čem jsem chtěl sám na blog psát. Takže tentokrát nepíšu, ale odpovídám.






V sobotu ve 12 hodin místního času startuje 11 českých ultramaratonců v Belfastu na IAU 24h WC (tedy Mistrovství světa v běhu na 24 hodin, kdyby ještě někdo nevěděl). Držte palce a sledujte nás tady: http://www.iau-ultramarathon.org/


4 komentáře:

  1. Budu sledovat a fandit :-) Good luck!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to mi spad' kamen ze srdce, ze se taky nejvic trapis prvni hodinu... ja potom ovsem nebezim dalsi 23! Jsi borec a jsem fakt moc rada, ze jsme to pivo konecne dali. Vsemu zdar!

    OdpovědětVymazat
  3. To bude veliký!!! Moc ti přeji aby osobák vyšel, ty proto určitě uděláš vše a já slibuji, že ti budu držet palce.
    Ať se daří!
    Mm

    OdpovědětVymazat